Suport comunitari per a orfes ugandesos amb Save Omwana Africa (SOA)

SAVE OMWANA AFRICA és una organització local sense ànim de lucre que opera a Lugazi, una localitat situada a uns 50 quilòmetres a l’est de Kampala (Uganda). El seu objectiu general és proporcionar una esperança als nens i nenes orfes del poble i llogarrets limítrofs, sovint abandonats en situacions de vulnerabilitat extrema com a resultat de la mort dels pares a causa de les moltes epidèmies incontrolades que assolen la regió. Actualment, el projecte es compon d’un sistema de detecció, auxili i seguiment d’orfes i vídues en situació de necessitat, i d’un centre comunitari, on els nens són acollits setmanalment per tal de rebre un suplement alimentari i un mínim d’educació que els mantingui cohesionats dins del teixit social.

Ara mateix un dels problemes més greus que afronta el projecte és la manca d’espai al centre comunitari. La seva mida del tot insuficient fa que els nens hagin de quedar-se en cases d’acollida, amb famílies que són molt pobres i que ja troben prou dificultats per tirar endavant les seves mitjanes de 6 a 8 membres. Aquestes famílies només accedeixen a acollir algun dels nens orfes a canvi que SAVE OMWANA AFRICA els proporcioni el manteniment, en general un extra en forma de menjar. Tot i fer un seguiment de cada cas i comprovacions regulars, els responsables de l’organització mai poden tenir la seguretat absoluta de saber què passa portes endins, ni de saber si el nens efectivament romandran ben assistits. És per aquesta raó que l’objectiu immediat de SAVE OMWANA AFRICA és construir una llar comunitària on tots els nens puguin ser atesos de manera integral i continuada, disposant així les bases per crear un entorn familiar propi, on els nens puguin establir vincles sòlids entre ells i formar-se un sentiment de pertinença que els permeti desenvolupar-se com a individus en societat. Els responsables del projecte hi estan posant tota la seva il·lusió i tot el seu esperit, però encara queda molt per fer.

 

COL·LABOREM AMB SAVE OMWANA AFRICA

Els ajudem a atraure voluntaris

Els assessorem i ajudem a administrar els seus recursos

Divulguem la seva tasca i els ajudem a donar-se a conèixer

Els ajudem a aconseguir fons

Els recolzem en el desenvolupament sobre el terreny

Tu també pots donar-los un cop de mà…

AJUDEM ELS NENS D'UGANDA A FER ELS SEUS SOMNIS REALITAT

SAVE OMWANA AFRICA va ser fundada i continua dirigida per dos germans oriünds de Lugazi, en Fred Sseruteega i la Gloria Kuteesa. De la mateixa manera que els nens que atenen avui, tots dos van haver de passar per una infantesa difícil després de perdre els pares per culpa del virus del VIH. Educats i criats en orfenats, de seguida que van trobar l’oportunitat van iniciar el seu propi projecte, per tal de contribuir i ajudar els més vulnerables de la seva comunitat.

Actualment, l’organització dona assistència a uns 60 nens i nenes de la zona, facilitant-los un plat calent a taula, accés al sistema educatiu i un sostre sota el qual dormir.

Gràcies a SAVE OMWANA AFRICA els nens d’Uganda tenen una opció per començar a somiar en gran sobre el seu futur, i és per això que nosaltres els donem tot el nostre suport.

Perquè aquests somnis cada dia estiguin una mica més a prop de fer-se realitat!

DESENVOLUPEM PROJECTES DE COOPERACIÓ PER A SAVE OMWANA AFRICA

Recaptem fons per a la construcció d’una llar per a orfans

Garantim l’escolarització de tots els nens

Proveïm assistència sanitària

Proporcionem educació sexual per a la prevenció del VIH

Recaptem fons per al desenvolupament de projectes d’autosuficiència alimentària

Tu també hi pots participar!

AJUDEM SAVE OMWANA AFRICA A ASSOLIR ELS SEUS OBJECTIUS

You have successfully subscribed to the newsletter

S'ha produït un error durant l'enviament de la teva petició. Si us plau, torna a intentar-ho.

L'Associació Dream Big usarà la informació que ens proporcionis en aquest formulari per mantenir el contacte amb tu i informar-te dels nostres progressos.